top of page

Konu: 2020-2021 GEN Koleji 12.Sınıf Yarıyıl Tatili Çalışma Programı

         Değerli Velimiz ve Sevgili Öğrencimiz,

        

         GEN Koleji eğitim-öğretim kadromuz, öğrencilerimiz ve siz değerli velilerimiz ile beraber 2020-2021 eğitim - öğretim yılı 1. dönemini sağlıkla ve başarılı bir çalışma temposuyla tamamlıyoruz. Ağustos ayından bugüne okullarımızda, T.C. Sağlık Bakanlığı, Çalışma Bakanlığı ve MEB’in aldığı pandemi tedbir kararları doğrultusunda gerek yüz yüze gerek online (çevrimiçi) canlı dersler ile sürdürdüğümüz yoğun eğitim programımıza, MEB kararı ile 22 Ocak-15 Şubat tarihleri arasında 3 hafta süresince yarıyıl tatil için ara verilecektir. GEN Koleji olarak, her yıl olduğu gibi bu sömestr ara tatilinin de öğrencilerimiz için sağlıklı, keyifli ve verimli geçmesini arzu ediyoruz. Öğrencilerimizin bu süre zarfı boyunca dinlenmesini, hobilerine ve sosyal hayatlarına vakit ayırırken eksiklerini tamamlamaları ve öğrendiklerini pekiştirmeleri için okulumuz tarafından ‘’GEN Koleji Yarıyıl Tatili Çalışma Programı”  planlanmıştır. 12.Sınıf öğrencilerimizin bu sene YKS’ye hazırlık yılında bulunmaları nedeniyle, yarıyıl tatili çalışma programı 12. Sınıf öğrencilerimiz için aralıklı olarak iki hafta sürecektir.


12.Sınıf Yarıyıl Tatili Çalışma programı şu şekilde hazırlanmıştır:

  • 23-29 Ocak 2021 (tatilin 1. haftası):  GEN Koleji Öğrenciye Özel Konu Eksiği          Tamamlama Programı

  • 1-7 Şubat 2021 (tatilin 2.haftası) :       Dinlenme Haftası

  • 8-12 Şubat 2021 (tatilin 3.haftası):      GEN Koleji Eğitim-Öğretim Programı


         GEN Koleji Lise Eğitim Koordinatörlüğü tarafından hazırlanan Yarıyıl Tatili Çalışma Programının diğer detaylarını aşağıda bilgilerinize sunulmuştur.


         23-29 Ocak 2021 tarihleri arasında gerçekleşecek GEN Koleji Öğrenciye Özel Konu Eksiği Tamamlama Programı, 9.30-13.25 saatleri arasında günde 5 ders olarak planlanmıştır. 12.Sınıf öğrencilerimizin 1.dönem öğrendiği konu kazanımlarındaki eksiklerini kapatması ve denemelerdeki başarılarını arttırması amacıyla oluşturulmuş program kapsamında, 1.dönem boyunca işlenen tüm konular içerisinde, öğrencimizin eksiğinin bulunduğu konulardan bireysel konu eksiği tamamlaması yapılacaktır. Bu noktada amacımız, öğrencilerimizin bireysel olarak akademik ihtiyaçlarını gidererek özelleştirilmiş eğitim programı sunmaktır. Her bir öğrencimiz, öğrencilerimiz için yayınlanacak programda yer alan toplam 144 farklı konudan 24’ünü seçerek kendine özel ders programını oluşturma fırsatını elde edecektir. Ayrıca bu derslerde konuların anlatımlarını desteklemek üzere, öğrencilerimizin 1.dönem öğrendiği konu kazanımlarındaki eksiklerini kapatarak, 2020 TYT - AYT sınav soruları doğrultusunda hazırlanan GEN Yayınları’yla ve yayınlanan Örnek Sorular ve 2020 YKS’de çıkmış Sınav Soruları ile okuma becerisi, analiz etme, yorumlama ve mantık yürütme becerilerini geliştirmiş olacaktır. Ek olarak, her öğrencimizin K12netten Hata Kitapçığı raporunu alarak bugüne kadar katıldığı tüm deneme sınavlarında yapamadığı soruları PDF veya çıktı olarak almasını öneriririz. Bu sayede öğrencilerimiz bu raporda yer alan sorulardan hala yapamadıkları var ise, öğretmenlerimize sorma fırsatı yakalayacaktır. Programımızın sonunda ise, öğrencilerimizin gelişimlerini değerlendirmek amacıyla, öğrencilerimize 29 Ocak 2021 Cuma günü GEN Yayınları GEN Hızlandırma Değerlendirme Sınavı (G-HDS) uygulanacaktır.


         1-7 Şubat arası (tatilin 2. Haftası) öğrencilerimizin dinlenmeleri için ayrılmıştır. Bu haftanın öğrencilerimizin, kendine, sevdiklerine ve hobilerine zaman ayırararak bireysel çalışmalarına devam edecekleri bir hafta olması için, herhangi bir okul ders programı gerçekleşmeyecektir.


         8-12 Şubat (tatilin 3. Haftası) tarihleri arasında uygulanacak GEN Koleji eğitim-öğretim programında, dersler 9.30-13.25 saatleri arasında 5 ders olarak gerçekleşecektir. Bu programda öğrencilerimiz eğitime kaldıkları yerden devam edecek olup, temel derslerde müfredat konuları üzerinden ilerlenecektir. Bu haftaya özel uygulanacak olan Ders Programı ilerleyen günlerde sizlerle paylaşılacaktır.


         Yukarıda paylaşıldığı gibi, 12.sınıf öğrencilerimize özel hazırlanan GEN Koleji Yoğun Yarıyıl Tatili Çalışma Programı’nın tamamlanmasıyla, öğrencilerimizin 2.döneme akademik olarak hazır ve aynı zamanda dinlenmiş olarak başlamaları hedeflenmektedir.


         Bu hafta okulumuz tarafından velilerimize bildirilecek günden itibaren okulumuza gelerek öğrencimize özel hazırlanmış GEN Koleji 1.Dönem Sonu Dosyası ve içerisinde yer alan aşağıdaki dönem sonu dokümanlarınızı alabilirsiniz:

  • Deneme Sınavılarının Kümülatif Raporu

  • Kazanım Analizlerinin yer aldığı Bilgi Haritası (dijital olarak paylaşılacaktır)

  • Hata Kitapçığının K12net’ten nasıl alınacağına dair Yönerge

  • Veli Rehberlik Bülteni

  • Öğrenci Rehberlik Bülteni


         Ayrıca her öğrencimizin adına özel olarak düzenlenmiş ve blockchain altyapısıyla güvenilirliği sağlanmış olan ‘’GEN Koleji DigiGEN ile Evde Sağlklı Uzaktan Eğitim Programı Sertifikası’’ okul mailinize gönderilecektir. Bu sertifika 2020-2021 Eğitim-öğretim yılının ilk dönemini GEN Koleji’nde uzaktan eğitim ile başarıyla tamamladığınızın göstergesidir.


         Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimimize sömestr tatili boyunca dilediğiniz zaman ulaşabilir ve rehber öğretmenimizle Sömestr Tatili için kendinize özel Çalışma Programı oluşturabilirsiniz. Rehber öğretmenimizden randevu alarak okulda yüz yüze görüşebilir veya Zoom’da online olarak biraraya gelebilirsiniz.


         2.Dönemin ilerleyen aylarında 12.sınıf öğrencilerimiz için GEN Koleji Sınava Hazırlık Programı kapsamında GEN Koleji Genel Tekrar Çalışmalar Programı uygulanacaktır. Genel Tekrar Programı Mayıs ve Haziran aylarında iki aşamada gerçekleşecektir. YKS öncesi öğrencilerimizin başarısını arttırmak, daha fazla soru çözmelerini sağlamak, motivasyonlarını kuvvetlendirmek amacıyla Mayıs ayında gerçekleştirilecek olan GEN Koleji YKS Kampı ve günlük çözülen soru sayısını artırarak, çok sayıda konuyu tarayarak ve yapılamayan her sorunun ertesi gün oluşturulan etütlerde öğrenilmesiyle gerçekleştirilecek olan GEN Koleji FOCUS Programı, YKS öncesi öğrencilerimizin başarısını önemli ölçüde artıracaktır.


         Bilgilerinize sunar, öğrencilerimize sağlıklı, başarılı ve verimli bir sömestr tatili dileriz. 


         Saygılarımızla,


GEN Gelecek Nesiller Koleji

Lise Eğitim-Öğretim Koordinatörlüğü

  • Twitter
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • LinkedIn

©2024 Tüm hakları Gen Eğitim Kurumları'na aittir.

bottom of page